Uitnodiging boekpresentatie ‘Parabels. Onderricht van Jezus en de Rabbijnen’

N.B. Deze bijeenkomst is in verband met de landelijke maatregelen rondom het corona-virus afgelast. Wij informeren u later via deze website en onze andere kanalen over een nieuwe datum voor deze bijeenkomst.

Dat Jezus gelijkenissen of parabels vertelde, is veel mensen bekend: wie is er niet vertrouwd met de Barmhartige Samaritaan? Maar ook de rabbijnen deelden hun wijsheid bij voorkeur in de vorm van parabels. De rabbijnse literatuur heeft er honderden van bewaard. In het populair-wetenschappelijke boek Parabels. Onderricht van Jezus en de Rabbijnen  (Berne Media; zie hier voor de bestellink) worden de gelijkenissen uit beide tradities zij-aan-zij besproken, met nieuwe inzichten over zowel jodendom als christendom tot gevolg. Dit boek is het product van het onderzoeksproject ‘Parables and the Partings of the Ways’ en bouwt voort op de blogs die met regelmaat zijn verschenen op de projectwebsite www.parabelproject.nl. Met prachtige illustraties door Jedi Noordegraaf en gespreksvragen per hoofdstuk leent het boek zich (ook) uitstekend voor gebruik in de kerkelijke of synagogale context.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdag 19 maart zal het boek gepresenteerd worden vanuit de Tilburg School of Catholic Theology (in het Ariëns Instituut), in samenwerking met Luce. De boekpresentatie wordt gevolgd door korte parabel-pitches, reacties op het boek door kenners van de joodse en christelijke traditie, en veel gelegenheid tot interactie. U bent allen van harte welkom!

Waneer & waar

Donderdag 19 maart, 14.00-17.00 uur

Let op! Gewijzigde locatie: Ariënsinstituut, Keistraat 9, 3512 HV Utrecht

Programma

14.00-14.15 uur Opening door dr. Eric Ottenheijm en overhandiging eerste exemplaar
14.15-15.15 uur Parabel-pitches door de junioren van het project: Albertina Oegema, Jonathan Pater en Martijn Stoutjesdijk
15.15-15.30 uur Pauze
15.30-15.45 uur Reactie op het boek door rabbijn dr. Leo Mock
15.45-16.00 uur Reactie op het boek door Mark de Jager, Jonge Theoloog des Vaderlands
16.00-16.30 uur Interactieve afsluiting, ingeleid door prof. dr. Marcel Poorthuis
16.30-17.00 uur Borrel

Aanmelden

Toegang is gratis; aanmelden kan via http://www.tiu.nu/parabels2020.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.