Uitnodiging Public presentation Catherine Hezser in Utrecht

Catherine Hezser

Het Parabelproject kondigt met veel trots een public presentation aan van prof.dr. Catherine Hezser. Professor Hezser studeerde theologie en joodse studies in Berlijn, Heidelberg en New York. Ze heeft gewerkt aan verschillende universiteiten en is sinds 2005 verbonden aan de SOAS University of London. Catherine Hezser is auteur van verschillende standaardwerken in het veld van de joodse studies, zoals Jewish Slavery in Antiquity (2005), Jewish Literacy in Roman Palestine (2001) en Lohnmetaphorik und Arbeitswelt. Das Gleichnis von den Arbeitern im Weinberg (Mt. 20:1-16) im Rahmen rabbinischer Lohngleichnisse (1990). Haar meest recente boek (2017) is getiteld Rabbinic Body Language: Non-Verbal Communication in Palestinian Rabbinic Literature of Late Antiquity. Naast boeken schreef professor Hezser talloze artikelen en boekhoofdstukken en redigeerde ze diverse bundels waaronder The Oxford Handbook of Jewish Daily Life in Roman Palestine. In haar onderzoek schrijft professor Hezser ook regelmatig over parabels. Voor het Parabelproject zal zij spreken over the parabel van de verborgen schat (Mattheüs 13:44) in relatie tot parallelen van deze parabel in het Evangelie van Thomas (logion 109) en in de rabbijnse teksten.

De presentatie zal plaatsvinden op vrijdag 8 juni van 12.30 tot 13.30 uur.

Locatie is Drift 21, 0.05 (Sweelinck-zaal) in Utrecht. Drift 21 is te bereiken via de tuin van de universiteitsbibliotheek (Drift 27).

U bent allen van harte welkom. Omwille van de logistiek wordt aanmelden echter op prijs gesteld. Aanmelden kan tot en met maandag 4 juni via h.l.m.ottenheijm@uu.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.